Tuesday, October 15, 2013

Essayrggrgerge

PRELUCRAREA DATELOR EXPERIMENTALE I. NOŢIUNI DE CALCULUL ERORILOR Orice mătireare experimentală este afectată de erori. După cauza care le produce, acestea se pot împărţi în trei categorii: erori sistematice, erori întâmplătoare şi erori grosolane. 1. Erorile sistematice au trei surse posibile: a) Erori de observator. Dacă, de exemplu, observatorul citeşte indicaţiile shaftului de măsură privind oblic scala acestuia, toate citirile gross revenue event sunt mai mari sau mai mici decât valorile truee. Aceste erori pot fi complet eliminate, prin corectarea modului de lucru al observatorului. b) Erori de instrument. Orice instrument de măsură are o scală indicatoare (la instrumentele cu afişaj digital, putem considera această scală implicit in(predicate)ă). Nici o citire efectuată cu ajutorul acestei scale nu poate fi mai precisă decâ t jumătate nail cea mai mică diviziune a scalei. Aceste erori pot fi micşorate (prin înlocuirea instrumentului folosit cu altul mai precis), dar nu complet eliminate. c) Erori de metodă.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
În cursul procesului de măsură, sistemul măcalft interacţionează cu instrumentul de măsură, ceea ce modifică rezultatul măsurătorii. De exemplu, pentru a măsura o rezistenţă, putem folosi metoda amonte sau metoda aval. În primul caz valoarea obţinută este mai mare decât cea reală (Rmăs=R(1+RA/R)), iar &ici rc;n al doilea este mai mică (Rmăs! =R/(1+R/RV)). Putem elimina aceste erori dacă cunoaştem rezistenţele interne ale instrumentelor de măsură (ceea ce înseamnă măsurarea altor rezistenţe) sau dacă înlocuim metoda cu o metodă prin punte, care compară rezistenţa necunoscută cu altele, presupuse cunoscute (deci, commotion nou,...If you want to get a full essay, baseball club it on our website: OrderCustomPaper.com

If you want to get a full essay, visit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment